Swaithoes, voor fysiotherapie en medische fitness

Maatwerk in zorg en fitheid, zonder poespas, laagdrempelig,              zorgvuldig en ook nog eens gezellig

Echografie

In 2018 ben ik begonnen met het maken van echo’s spieren, pezen, banden, slijmbeurzen, gewrichtskapsels en gewrichten. Niet van buiken, baby’s, bloedvaten en bobbels. Ik volg de opleiding op het nationaal trainingscentrum echografie in Vianen. Een erkend scholingscentrum.

Vanwege de kennis die een fysiotherapeut heeft van het houdings- en bewegingsapparaat, is deze bij uitstek geschikt om echo’s te maken. Maar nooit zonder een vraaggesprek en een goed onderzoek voorafgaand aan een echo-onderzoek. Beiden zijn beslist noodzakelijk om beelden goed te kunnen beoordelen op hun waarde. Want niet elke afwijking die je vindt via de echografie hoeft verantwoordelijk te zijn voor de klachten.  

Echografie is een zeer waardevolle aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek. De diagnostiek is veel nauwkeuriger en daardoor worden nodeloze behandelingen drastisch ingeperkt. Het zorgt er voor dat de behandeling beter kan worden bepaald. Het is bijvoorbeeld niet zinvol om een injectie in een slijmbeurs te geven als je met de echo kunt zien dat er niks met die slijmbeurs aan de hand is. En als blijkt dat er een breuk in de schouder zit kun je deze gerichter behandelen.


E-mailen
Bellen