Swaithoes, voor fysiotherapie en medische fitness

Maatwerk in zorg en fitheid, zonder poespas, laagdrempelig,              zorgvuldig en ook nog eens gezellig


Nieuws


Terug naar overzicht

14-02-2020

Percossa in Batholomeuskerk in Stedum op 15 april

Op woensdagavond 15 april zal Percossa optreden in de Bartholomeuskerk. Percossa is een slagwerk/theatergroep en bestaat uit vier personen.
Ze zijn eind jaren 80 begonnen met straatmuziek in Frankrijk. Ze deden de gekste dingen om de mensen te vermaken. Dat vermaken doen ze nu nog. Met humor, met slagwerk, met van alles waar ze een ritme uit kunnen halen.
Kijk maar eens op www.percossa.nl of YouTube. Percossa is in 2011, 2012, 2017 en 2018 uitgeroepen tot de beste slagwerkgroep van de Benelux.

Waarom spelen ze in Stedum?
Dat doen ze op uitnodiging van mij. Ik ben in april 40 jaar fysiotherapeut en op 15 april jarig. Reden voor een bijzonder feestje vind ik. Vandaar deze topgroep. Ik heb ze verschillende keren gezien en werd elke keer gegrepen door hun enthousiasme en professionaliteit. Het is erg bijzonder wat ze brengen en ook dat ze in Stedum komen optreden.

Als je wilt, kun je meegenieten
Er zijn 250 kaartjes beschikbaar. Ze kosten € 10. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Wensambulance. De kaartjes zijn vanaf 26 maart verkrijgbaar in het Swaithoes. Tijdens de reguliere openingstijden.

 percossa.JPG


Terug naar overzicht


Ontmoeten in het Swaithoes

Ontmoeten kun je opvatten als elkaar tegenkomen. Maar ook als niet-moeten. Beide aspecten vind je terug in het Swaithoes, bij het fitnessen en bij de fysiotherapie. 

Tijdens het fitnessen

Tijdens het fitnessen ontmoet je allerlei mensen, in de trainingszaal. Maar ook aan de koffietafel is het leggen van contacten gemakkelijk. Vaak zitten mensen samen een kop koffie te drinken na het trainen. Ze praten even bij of lezen in een van de boeken of tijdschriften.

Regelmatig organiseer ik leuke activiteiten buiten de trainingen om. Bijvoorbeeld inbrengetentjes, kano- of fietstochten, ribboottochten, karten of museumbezoek. Zo leer je elkaar ook kennen op een heel andere manier. 

Bij de fysiotherapie

Bij de fysiotherapie is het niet-moeten van belang. Ik bepaal niet alleen welke behandeling er gegeven moet worden, net zo min als de klant dat doet. Dat bepalen we samen, in overleg. Want er zijn meestal meer wegen die naar Rome leiden. Wat bij de één werkt, hoeft bij de ander niet altijd te werken. Niemand is gelijk. Iedereen verdient maatwerk, zowel in de fysiotherapie als in de fitness. Dat vind ik belangrijk en dat lever ik dan ook. 

Het Swaithoes is er ook voor het dorp

Heel belangrijk vind ik ook dat het Swaithoes een sociale functie heeft. Met enige regelmaat worden er cursussen en vergaderingen gehouden. Ook op deze manier kunnen mensen elkaar ontmoeten.


Karel Zuiderveld

Hoofdstraat 26 -  9921 PB  -  Stedum  -  karel@swaithoes.nl  -  06-20051984

 

 

 

E-mailen
Bellen