Swaithoes, voor fysiotherapie en medische fitness

Maatwerk in zorg en fitheid, zonder poespas, laagdrempelig,              zorgvuldig en ook nog eens gezellig

Het Swaithoes in de coronaperiode

Vanaf 2 juli beginnen de fitnesstrainingen weer. Tijdens de persconferentie op 25 juni zijn richtlijnen besproken, waar ik me aan houdt. Kort gezegd zegt het RIVM het volgende:

 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
 • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.

Hoewel het RIVM aangeeft dat het niet nodig is, heb ik de trainingszaal zo ingericht dat we op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen sporten. Natuurlijk blijft de afspraak dat je alleen kunt komen als je geen keelpijn of koorts hebt en niet hoest of niest.
Kijk voor meer richtlijnen op 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport


Hoe gaat het in het Swaithoes en wat is belangrijk om te weten en af te spreken

 Er zit een kwartier tijd tussen de trainingsgroepen. De groepen komen elkaar dan niet tegen in de kleedruimtes.

 • Omkleden kan in de kleedruimtes, de ruimte van Beatrijs (als zij er niet is) en in de keuken.
 • Trek thuis alvast je sportkleren aan. Dan hoef je in het Swaithoes alleen je schoenen nog te wisselen.  
 • Douche het liefst thuis. Of doe dat, als dat echt niet thuis kan, als de volgende groep in de oefenzaal is. En douche in dat geval alleen.

Kijk op  Trainingstijden tijdens 1,5 meter samenleving  voor de actuele trainingstijden.

De trainingen zelf:

 • De trainingszaal is anders ingericht dan je gewend bent. Trainingsapparaten staan op minimaal 2 meter afstand. Verschillende apparaten zijn daarvoor verplaatst. 
 • Schone handen zijn belangrijk. Een tijdlang hebben we daarvoor desinfectiemiddelen gebruikt. Het RIVM zegt nu dat het beter is om de handen te wassen met water en zeep in plaats van met desinfectiemateriaal. Daarom gebruik ik dit in de praktijk niet. Lees het nog even na op:  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/hygiene
 • Het is volgens de richtlijnen niet nodig om de handvatten met desinfectiemateriaal tussentijds te reinigen. Maar gebruik eventueel handschoenen als dat een veiliger gevoel geeft.
 • Zoals altijd is er dubbele ventilatie; een warmte-terugwinsysteem en een stalventilator naar buiten.
   

Neem je eigen verantwoordelijkheid

We kunnen alleen met elkaar blijven trainen als we goed voor elkaar zorgen. Dat kan als we samen zorgen voor 1,5 meter afstand na de trainingen. En kom alleen als je geen klachten hebt. Ook als een gezinslid koorts heeft, ben je even niet welkom in de praktijk. 

Het gebruik van mondkapjes is niet nodig, maar als jij je daarmee veiliger voelt, dan kun je er natuurlijk eentje gebruiken. In de fysiotherapie gebruik ik deze zelf ook als mensen aangeven zich daarmee veiliger te voelen. In de oefenzaal draag ik geen mondkapje. 

Koffiedrinken

Je bent van harte welkom om na de training koffie te drinken. Maar houd afstand van minstens 1,5 meter van elkaar. In de koffieruimte kunnen maximaal 6 mensen samen zijn en in de fysiotherapieruimte komt een tafel, waaraan maximaal 4 mensen kunnen zitten. 

Uitnodiging

Vertrouw je het nog niet helemaal en kun je met deze informatie nog niet goed inschatten of je weer wilt trainen? Kom dan even langs om te bekijken hoe de zaal is ingericht. Misschien helpt je dat om een goede keuze te maken. 


E-mailen
Bellen