Swaithoes, voor fysiotherapie en medische fitness

Maatwerk in zorg en fitheid, zonder poespas, laagdrempelig,              zorgvuldig en ook nog eens gezellig


Nieuws


Terug naar overzicht

27-06-2020

Twijfel je of je wel of niet weer gaat trainen?

In de afgelopen week heb ik gemerkt dat sommige mensen er moeite mee hebben om te beoordelen of het veilig genoeg is om weer te gaan trainen. Ik heb daarom de coronapagina op de website uitgebreid met meer informatie. Daar kun je lezen hoe het in het Swaithoes gaat.


In alles wat ik doe volg ik de richtlijnen van de RIVM die op 25 juni bekend zijn gemaakt tijdens de persconferentie van Rutte en De Jonge.
Zo trainen we met minder mensen, trainingsapparaten staan op andere plekken, de looplijnen zijn heel anders; je komt elkaar veel minder tegen en de ventilatie was al op de juiste manier geregeld.
Lees alles nog even na op https://swaithoes.nl/corona-aanpassingen/ en twijfel je nog, kom dan gewoon even langs om een kijkje te nemen.

Op de website van de rijksoverheid kun je veel antwoorden op vragen teruglezen. Kijk op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport


Terug naar overzicht


Ontmoeten in het Swaithoes

Ontmoeten kun je opvatten als elkaar tegenkomen. Maar ook als niet-moeten. Beide aspecten vind je terug in het Swaithoes, bij het fitnessen en bij de fysiotherapie. 

Tijdens het fitnessen

Tijdens het fitnessen ontmoet je allerlei mensen, in de trainingszaal. Maar ook aan de koffietafel is het leggen van contacten gemakkelijk. Vaak zitten mensen samen een kop koffie te drinken na het trainen. Ze praten even bij of lezen in een van de boeken of tijdschriften.

Regelmatig organiseer ik leuke activiteiten buiten de trainingen om. Bijvoorbeeld inbrengetentjes, kano- of fietstochten, ribboottochten, karten of museumbezoek. Zo leer je elkaar ook kennen op een heel andere manier. 

Bij de fysiotherapie

Bij de fysiotherapie is het niet-moeten van belang. Ik bepaal niet alleen welke behandeling er gegeven moet worden, net zo min als de klant dat doet. Dat bepalen we samen, in overleg. Want er zijn meestal meer wegen die naar Rome leiden. Wat bij de één werkt, hoeft bij de ander niet altijd te werken. Niemand is gelijk. Iedereen verdient maatwerk, zowel in de fysiotherapie als in de fitness. Dat vind ik belangrijk en dat lever ik dan ook. 

Het Swaithoes is er ook voor het dorp

Heel belangrijk vind ik ook dat het Swaithoes een sociale functie heeft. Met enige regelmaat worden er cursussen en vergaderingen gehouden. Ook op deze manier kunnen mensen elkaar ontmoeten.


Karel Zuiderveld

Hoofdstraat 26 -  9921 PB  -  Stedum  -  karel@swaithoes.nl  -  06-20051984

 

 

 

E-mailen
Bellen