Swaithoes, voor fysiotherapie en medische fitness

Maatwerk in zorg en fitheid, zonder poespas, laagdrempelig,              zorgvuldig en ook nog eens gezellig


Nieuws


Terug naar overzicht

14-07-2020

Niet alleen Karel is blij dat we weer kunnen. Lees het verhaal van Nold

Missie.

Afwerkplaats Bornholmstraat in de stad?
Voor het eerst mag het weer, kreunen, steunen afwisselend met Coby, Truus, Alie, Geeske omgedoopt tot Hans, volgens lijst afwerken, drie keer dezelfde standje en in mijn geval 14 keer achter elkaar.
Na meer dan drie maanden werd ik gebeld, kon niet opnemen en de ene voicemail belde de andere bij wijze van. De volgende dag hadden we contact.
Uitwisseling van wederzijdse ervaring tijdens de corona kon natuurlijk niet uitblijven. Uiteindelijk kwam de vraag of we weer los wilden.
Nu had ik bij een van onze zonen bouwactiviteiten verricht dus de spieren hadden ervaring, maar dan wel met hout.
Al een tijdje werd het verlangen naar Coba en de hare steeds groter. Mijn fysieke gesteldheid had toch wel te lijden gehad ondanks het klussen.
Het was zover, dinsdagmiddag gingen we weer los met 'onze groep'.
Voordat er allerlei roddels naar boven komen drijven over het zweten, kreunen, de oe en aa's, ze komen los op fitnesapparaten met dames namen in het Swaithoes in Steem.
Een uur sporten.
Fanatiek op de hometrainer, roeien, stang naar beneden sjorren waar de plastiek buizen met nummers je uitlachen om je fanatisme.
Bij verzaken of het té gezellig kletsen tussen deze en gene is ingrijpen noodzakelijk door Zuiderveld.
Hierbij wordt geen middel geschuwd. Alles voor het goede doel, onze lichaam fit te houden.
Wanneer het werken, zoals voor Karel, je lust en je leven is, niet meer kan door de virus maatregelen, val je in een zwart gat.
Gelukkig voor iedereen zijn de maatregelen versoepeld dus laten we de zwarte gaten waar ze horen, zo ver mogelijk weg in de ruimte.
Laten we zorgen dat onze gezondheid een missie is en ons gat stabiel blijft en zeker niet groter wordt.

Nold..Terug naar overzicht


Ontmoeten in het Swaithoes

Ontmoeten kun je opvatten als elkaar tegenkomen. Maar ook als niet-moeten. Beide aspecten vind je terug in het Swaithoes, bij het fitnessen en bij de fysiotherapie. 

Tijdens het fitnessen

Tijdens het fitnessen ontmoet je allerlei mensen, in de trainingszaal. Maar ook aan de koffietafel is het leggen van contacten gemakkelijk. Vaak zitten mensen samen een kop koffie te drinken na het trainen. Ze praten even bij of lezen in een van de boeken of tijdschriften.

Regelmatig organiseer ik leuke activiteiten buiten de trainingen om. Bijvoorbeeld inbrengetentjes, kano- of fietstochten, ribboottochten, karten of museumbezoek. Zo leer je elkaar ook kennen op een heel andere manier. 

Bij de fysiotherapie

Bij de fysiotherapie is het niet-moeten van belang. Ik bepaal niet alleen welke behandeling er gegeven moet worden, net zo min als de klant dat doet. Dat bepalen we samen, in overleg. Want er zijn meestal meer wegen die naar Rome leiden. Wat bij de één werkt, hoeft bij de ander niet altijd te werken. Niemand is gelijk. Iedereen verdient maatwerk, zowel in de fysiotherapie als in de fitness. Dat vind ik belangrijk en dat lever ik dan ook. 

Het Swaithoes is er ook voor het dorp

Heel belangrijk vind ik ook dat het Swaithoes een sociale functie heeft. Met enige regelmaat worden er cursussen en vergaderingen gehouden. Ook op deze manier kunnen mensen elkaar ontmoeten.


Karel Zuiderveld

Hoofdstraat 26 -  9921 PB  -  Stedum  -  karel@swaithoes.nl  -  06-20051984

 

 

 

E-mailen
Bellen