Swaithoes, voor fysiotherapie en medische fitness

Maatwerk in zorg en fitheid, zonder poespas, laagdrempelig,              zorgvuldig en ook nog eens gezellig


Nieuws


Terug naar overzicht

23-02-2021

Helaas blijft de praktijk voor fitness gesloten

Ik ben teleurgesteld. Het is niet anders. Ondanks mijn lobby bij Mark blijft de praktijk blijft voor fitness gesloten. Fysiotherapieafspraken kunnen wel doorgaan.

Mijn algemene indruk van de persconferentie van vanavond: We hebben een goede verrekijker nodig om het wenkende perspectief aan de horizon te kunnen ontwaren. Gezien de maatschappelijke onrust kon het kabinet niet anders dan versoepelen. Blij voor degenen die het betreft, maar van harte ging het niet bij het kabinet. En veel structuur zat er naar mijn mening ook niet in de besluitvorming.

Ik hoop dat half maart het aantal besmettingen niet verder opgelopen zal zijn en dat dan de sportscholen weer open kunnen. Hoognodig, want ik zie en hoor dat mensen het sporten missen. zowel mentaal als fysiek. Helaas heeft een aantal zo'n terugval dat ze weer klachten hebben als vanouds.
En ik mis het ook, het contact met de fitnessgroepen.
Bah... wat een nare periode.

Sterkte allemaal en houd vol!

Hartelijke groet, KarelTerug naar overzicht


Ontmoeten in het Swaithoes

Ontmoeten kun je opvatten als elkaar tegenkomen. Maar ook als niet-moeten. Beide aspecten vind je terug in het Swaithoes, bij het fitnessen en bij de fysiotherapie. 

Tijdens het fitnessen

Tijdens het fitnessen ontmoet je allerlei mensen, in de trainingszaal. Maar ook aan de koffietafel is het leggen van contacten gemakkelijk. Vaak zitten mensen samen een kop koffie te drinken na het trainen. Ze praten even bij of lezen in een van de boeken of tijdschriften.

Regelmatig organiseer ik leuke activiteiten buiten de trainingen om. Bijvoorbeeld inbrengetentjes, kano- of fietstochten, ribboottochten, karten of museumbezoek. Zo leer je elkaar ook kennen op een heel andere manier. 

Bij de fysiotherapie

Bij de fysiotherapie is het niet-moeten van belang. Ik bepaal niet alleen welke behandeling er gegeven moet worden, net zo min als de klant dat doet. Dat bepalen we samen, in overleg. Want er zijn meestal meer wegen die naar Rome leiden. Wat bij de één werkt, hoeft bij de ander niet altijd te werken. Niemand is gelijk. Iedereen verdient maatwerk, zowel in de fysiotherapie als in de fitness. Dat vind ik belangrijk en dat lever ik dan ook. 

Het Swaithoes is er ook voor het dorp

Heel belangrijk vind ik ook dat het Swaithoes een sociale functie heeft. Met enige regelmaat worden er cursussen en vergaderingen gehouden. Ook op deze manier kunnen mensen elkaar ontmoeten.


Karel Zuiderveld

Hoofdstraat 26 -  9921 PB  -  Stedum  -  karel@swaithoes.nl  -  06-20051984

 

 

 

E-mailen
Bellen