Swaithoes, voor fysiotherapie en medische fitness

Maatwerk in zorg en fitheid, zonder poespas, laagdrempelig,              zorgvuldig en ook nog eens gezellig


Nieuws


Terug naar overzicht

27-11-2021

Coronabeleid vanaf 28 november; we gaan gewoon door!

Ondanks de aanscherping van de coronamaatregelen kunnen we gewoon blijven fitnessen in het Swaithoes. In dit artikel leg ik het uit.
Niet-essentiële winkels (zoals kleding- en meubelzaken), de cultuursector (theaters en bioscopen) en doorstroomlocaties als musea en amateursportclubs moeten de deuren tussen 17.00 uur en 05.00 uur sluiten.
De bedrijfsomschrijving van het Swaithoes bij de Kamer van Koophandel luidt als volgt: “Praktijk voor fysiotherapie. Het geven van een persoonlijk trainingsprogramma met als doel het vergroten danwel onderhouden van de fysieke belastbaarheid.” Deze omschrijving en de vorm waarin gewerkt wordt in het Swaithoes maakt dat de medische trainingen vallen onder “zorg”. De trainingen in het Swaithoes vallen naar mijn mening niet onder de coronamaatregelen, want er wordt gewerkt op afspraak. En je hebt alleen toegang met een geldige QR-code. Het is geen doorstroomlocatie. Dit in tegenstelling tot sportscholen, waar je zo in en uit kunt lopen. Ik zie daarom geen noodzaak het Swaithoes te sluiten tussen 17.00 uur en 05.00 uur. Ik vraag jullie om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en vertrek en in de kleedkamers.

Uiteraard gelden nog steeds de regels van handen wassen, 1,5 meter afstand houden, bij corona gerelateerde klachten blijf je thuis en laat je je testen.Terug naar overzicht


Ontmoeten in het Swaithoes

Ontmoeten kun je opvatten als elkaar tegenkomen. Maar ook als niet-moeten. Beide aspecten vind je terug in het Swaithoes, bij het fitnessen en bij de fysiotherapie. 

Tijdens het fitnessen

Tijdens het fitnessen ontmoet je allerlei mensen, in de trainingszaal. Maar ook aan de koffietafel is het leggen van contacten gemakkelijk. Vaak zitten mensen samen een kop koffie te drinken na het trainen. Ze praten even bij of lezen in een van de boeken of tijdschriften.

Regelmatig organiseer ik leuke activiteiten buiten de trainingen om. Bijvoorbeeld inbrengetentjes, kano- of fietstochten, ribboottochten, karten of museumbezoek. Zo leer je elkaar ook kennen op een heel andere manier. 

Bij de fysiotherapie

Bij de fysiotherapie is het niet-moeten van belang. Ik bepaal niet alleen welke behandeling er gegeven moet worden, net zo min als de klant dat doet. Dat bepalen we samen, in overleg. Want er zijn meestal meer wegen die naar Rome leiden. Wat bij de één werkt, hoeft bij de ander niet altijd te werken. Niemand is gelijk. Iedereen verdient maatwerk, zowel in de fysiotherapie als in de fitness. Dat vind ik belangrijk en dat lever ik dan ook. 

Het Swaithoes is er ook voor het dorp

Heel belangrijk vind ik ook dat het Swaithoes een sociale functie heeft. Met enige regelmaat worden er cursussen en vergaderingen gehouden. Ook op deze manier kunnen mensen elkaar ontmoeten.


Karel Zuiderveld

Hoofdstraat 26 -  9921 PB  -  Stedum  -  karel@swaithoes.nl  -  06-20051984

 

 

 

E-mailen
Bellen