Swaithoes, voor fysiotherapie en medische fitness

Maatwerk in zorg en fitheid, zonder poespas, laagdrempelig,              zorgvuldig en ook nog eens gezellig

Maak kennis met Karel Zuiderveld

Ik werk sinds 1980 als fysiotherapeut. Met heel veel plezier. Door het volgen van vele cursussen heb ik een brede kijk gekregen op het “bewegend functioneren” van de mens. Daarbij is mij duidelijk geworden dat niet alleen het lichaam van belang is. 

Lichaam en geest samen

Regelmatig zijn mentale processen mede bepalend voor het verloop en zelfs het ontstaan van klachtenbeelden. Zit je niet lekker in je vel en zijn er spanningen op het werk of thuis, dan geeft dat vaak automatisch een verhoogde spierspanning. Doordat je bijvoorbeeld doorlopend met opgetrokken schouders rondloopt. Dat kan dan nekklachten geven, vaak samen met hoofdpijn. Het behandelen van die gespannen nekspieren is dan eigenlijk niet voldoende. Er zal ook aandacht voor de achterliggende spanning moeten zijn. Beide factoren, lichaam en geest, krijgen bij mij aandacht. Zonder daarbij de psycholoog uit te willen hangen.

Specialisatie rugklachten

Het helpen van mensen met lang bestaande rugklachten vind ik ook een geweldige uitdaging. Het is soms frappant wat je dan kunt betekenen voor mensen.

Je thuis voelen in de praktijk

Het leukste van m’n werk vind ik de omgang met mensen. Daarbij vind ik het erg belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. Daarvoor doe ik dan ook mijn uiterste best. Door zorgvuldig te werken, me open te stellen voor vragen en opmerkingen, Gronings te spreken als dat gemakkelijker is en zo goed mogelijk bereikbaar te zijn. Ook de praktijkinrichting, met warme kleuren, veel licht en groen, lekkere koffie en een gezellige leestafel zorgt ervoor dat mensen zich sneller thuis voelen. 

Wonen in de natuur in Terheijl

Mijn thuis is in Terheijl (zoek dat maar eens op de kaart), midden in de natuur. Daar beleef ik veel plezier aan de tuin, land, bos en beesten. De tuin is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot iets bijzonders. Kijk als je belangstelling hebt maar eens op de website van De Hellehof


E-mailen
Bellen